Spamalot-riddareI rollerna

I huvudrollerna i musikalen SPAMALOT ser några av Sveriges absolut främsta komiker och skådespelare.

Nya för Stockholmsuppsättningen är Henrik Dorsin i rollen som Kung Arthur och rollen som Sir Bedevere spelas av Henrik Hjelt. Liksom i Malmö får vi på Oscarsteatern också njuta av Johan Glans, Adde Malmberg, Nina Söderquist, Kim Sulocki, Robert Rydberg samt Mattias Linderoth i huvudrollerna.

 

Henrik DorsinHenrik Dorsin – KUNG ARTHUR

Kung av England som samlar ihop Riddarna av Runda bordet och ger sig ut i världen för att finna den heliga Graal. Kraftfull och majestätisk, dessvärre lite korkad. Dålig på matematik.


Johan GlansJOHAN GLANS – SIR ROBIN

Riddare av Runda bordet. Ironiskt nog kallad "Sir Robin den modige" eftersom han inte kan vara mer feg. Kissade personligen i byxan under slaget vid Badon. Går med i gänget mest för att få sjunga och dansa.

Spelar också VAKT 1 och BRODER MAYNARD, en långrandig och vapenintresserad munk.

Den 22 okt spelas Sir Robin av Mattias Linderoth.


Adde MalmbergADDE MALMBERG – SIR LANCELOT

Riddare av Runda Bordet, kallas för Lance bland sina vänner. Brutalt modig och manlig. Upptäcker genom en ödets nyck sin "mjuka" sida.

Spelar också DEN FRANSKE SMÄDAREN, en arrogant, nedlåtande fransman som går över gränsen, RIDDAREN AV NI, en absurd ledare för en märklig grupp riddare och TIM FÖRTROLLAREN, en spökaktig figur med märklig accent.

Henrik HjeltHenrik Hjelt – SIR BEDEVERE

Riddare av Runda Bordet. Väderspänd. Har ett hemligt vapen, Plan B, som han tyvärr inte tänkt igenom så noga. En oduglig student som trots det kan räkna bättre än Kung Arthur.

Spelar också HISTORIKERN, en akademiker i tweed, PRINS HERBERTS FAR, en rik men råbarkad Yorkshire-man som är fullständigt okänslig för sin sons behov, SIR GALAHADS MOR en gnällig bondkärring och CONCORDE, Sir Lancelots häst.

Den 20-26 nov samt 1-2 dec spelas Sir Bedevere av Bertram Heribertson.

Nina SöderquistNina Söderquist – DAMEN I SJÖN

En diva och föreställningens primadonna. Stark, vacker och med mystiska krafter. Sjunger utan ansträngning i olika stilar och röstlägen.
Giftaslysten.

Kim SulockiKIM SULOCKI – PATSY

Kung Arthurs häst och tjänare. Söker ständigt Kung Arthurs gillande men får aldrig den uppskattning han förtjänar. Kan steppa och har släkt på sin mammas sida.

Spelar också BORGMÄSTAREN, en godmodig, rödkindad man som skryter om sin hemstad och den berusade, menlöse VAKT 2.

Robert RydbergROBERT RYDBERG – SIR GALAHAD

Riddare av Runda Bordet. Född som DENNIS, en gyttjehämtare ur underklassen som senare blir dubbad till riddare och förvandlas till den skönsjungande, hårfagre och stilige Sir Galahad.

Spelar också DEN SVARTE RIDDAREN som alltid är beredd att duellera trots åtskilliga fysiska skador.

Läs mer om Robert på www.robertrydberg.com

Mattias LinderothMATTIAS LINDEROTH – PRINS HERBERT

Hoppfull och skönlockig prins som älskar att sjunga. Har ett dåligt förhållande till sin far. Sitter inspärrad i ett torn och trånar efter sin älskade. Förmodligen gay. Nej, förresten - inte förmodligen.

Spelar även INTE DÖD ÄN BEN, en sjuklig liten stackare som förgäves hävdar att han inte är död, än, FRANSK VAKT, den franske smädarens fördömande medhjälpare och MUSIKANT i Sir Robins band.

SIR MEDVERKAR-INTE-I-DEN-HÄR-FÖRESTÄLLNINGEN

Vad ska man säga? Fel man på fel plats. Och dessutom vid fel tid.

Ensemble

Staffan Berg Stefan Clarin Sivert Hauge Jens Johansson
Agata Kaczorowska Hanna Leffler Therese Lindh-Bjellder Ellen Lindström
Victor Molino Sanchez Kristin Nilsson Peter Persson Linnea Stenbeck

Statister

Lovisa Bengtsson
Tanja Björklund Moa Karlsvärd Julia Wallensten